Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Meals to cook quick ( for us )


Μακαρόνια με μανιτάρια




Υλικά συνταγής: 
Ζυμαρικά500 γρ. 
Βούτυρο1 κουταλιά σούπας 
Κομμένα φέτες μανιτάρια400 γρ. 
Ψιλοκομμένο κρεμμύδι1 μικρό 
Ψιλοκομμένο σκόρδο1 σκελίδα 
Ψιλοκομμένο ζαμπόν5 φέτες 
Ξηρό λευκό κρασί1/2 κούπα 
Εβαπορέ γάλα1 κονσέρβα 
Κορν φλάουρ1 κουταλάκι τσαγιού 
Αλάτι, άσπρο πιπέριόσο σας αρέσει 
Τριμμένη παρμεζάνα5 κουταλιές σούπας 
Ψιλοκομμένο μαϊντανό2 κουταλιές σούπας 

Οδηγίες: 
1. Ζεσταίνετε το βούτυρο και μαραίνετε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά για 3 - 4 λεπτά. Προσθέτετε τα μανιτάρια και το σκόρδο. Τα μαγειρεύετε για 5 περίπου λεπτά. Σβήνετε με το κρασί και το μαγειρεύετε 2 - 3 λεπτά να εξατμιστεί. 
2. Προσθέτετε το γάλα, το ζαμπόν και το κορν φλάουρ διαλυμένο σε λίγο κρύο νερό. Αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε 1 - 2 λεπτά, ανακατεύοντας. Σβήνετε τη φωτιά και κρατάτε τη σάλτσα ζεστή. 
3. Βράζετε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό, για όση ώρα συστήνει ο παρασκευαστής. Τα στραγγίζετε και τα ρίχνετε στη σάλτσα μαζί με την παρμεζάνα και το μαϊντανό. Ανακατεύετε και μοιράζετε στα πιάτα. Σερβίρετε αμέσως. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου