Μακαρόνια με μανιτάρια
Υλικά συνταγής:
Ζυμαρικά: 500 γρ.
Βούτυρο: 1 κουταλιά σούπας
Κομμένα φέτες μανιτάρια: 400 γρ.
Ψιλοκομμένο κρεμμύδι: 1 μικρό
Ψιλοκομμένο σκόρδο: 1 σκελίδα
Ψιλοκομμένο ζαμπόν: 5 φέτες
Ξηρό λευκό κρασί: 1/2 κούπα
Εβαπορέ γάλα: 1 κονσέρβα
Κορν φλάουρ: 1 κουταλάκι τσαγιού
Αλάτι, άσπρο πιπέρι: όσο σας αρέσει
Τριμμένη παρμεζάνα: 5 κουταλιές σούπας
Ψιλοκομμένο μαϊντανό: 2 κουταλιές σούπας
Ζυμαρικά: 500 γρ.
Βούτυρο: 1 κουταλιά σούπας
Κομμένα φέτες μανιτάρια: 400 γρ.
Ψιλοκομμένο κρεμμύδι: 1 μικρό
Ψιλοκομμένο σκόρδο: 1 σκελίδα
Ψιλοκομμένο ζαμπόν: 5 φέτες
Ξηρό λευκό κρασί: 1/2 κούπα
Εβαπορέ γάλα: 1 κονσέρβα
Κορν φλάουρ: 1 κουταλάκι τσαγιού
Αλάτι, άσπρο πιπέρι: όσο σας αρέσει
Τριμμένη παρμεζάνα: 5 κουταλιές σούπας
Ψιλοκομμένο μαϊντανό: 2 κουταλιές σούπας
Οδηγίες:
1. Ζεσταίνετε το βούτυρο και μαραίνετε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά για 3 - 4 λεπτά. Προσθέτετε τα μανιτάρια και το σκόρδο. Τα μαγειρεύετε για 5 περίπου λεπτά. Σβήνετε με το κρασί και το μαγειρεύετε 2 - 3 λεπτά να εξατμιστεί.
2. Προσθέτετε το γάλα, το ζαμπόν και το κορν φλάουρ διαλυμένο σε λίγο κρύο νερό. Αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε 1 - 2 λεπτά, ανακατεύοντας. Σβήνετε τη φωτιά και κρατάτε τη σάλτσα ζεστή.
3. Βράζετε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό, για όση ώρα συστήνει ο παρασκευαστής. Τα στραγγίζετε και τα ρίχνετε στη σάλτσα μαζί με την παρμεζάνα και το μαϊντανό. Ανακατεύετε και μοιράζετε στα πιάτα. Σερβίρετε αμέσως.
1. Ζεσταίνετε το βούτυρο και μαραίνετε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά για 3 - 4 λεπτά. Προσθέτετε τα μανιτάρια και το σκόρδο. Τα μαγειρεύετε για 5 περίπου λεπτά. Σβήνετε με το κρασί και το μαγειρεύετε 2 - 3 λεπτά να εξατμιστεί.
2. Προσθέτετε το γάλα, το ζαμπόν και το κορν φλάουρ διαλυμένο σε λίγο κρύο νερό. Αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε 1 - 2 λεπτά, ανακατεύοντας. Σβήνετε τη φωτιά και κρατάτε τη σάλτσα ζεστή.
3. Βράζετε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό, για όση ώρα συστήνει ο παρασκευαστής. Τα στραγγίζετε και τα ρίχνετε στη σάλτσα μαζί με την παρμεζάνα και το μαϊντανό. Ανακατεύετε και μοιράζετε στα πιάτα. Σερβίρετε αμέσως.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου